duminică, 17 ianuarie 2010

Recenzie: Cartea “DE LA O IDEE BUNĂ LA O AFACERE DE SUCCES”


Lucrarea lui Mike Southon prezintă etapele importante care trebuiesc parcurse în transformarea unei idei extraordinare într-o afacere de success. Această carte oferă trucuri, sfaturi, idei, pe care autorul le-a folosit în experiența sa, ca antrepenor care a pus bazele mai multor companii.  
Cartea “De la o idee bună la o afacere de success” este impărțită în 4 mari capitole, care sintetizează etapele pe care trebuie să le parcurgă o companie în dezvoltarea sa. Avem prezentată mai întâi o scurtă “Introducere”, apoi “Compania la început de drum” , după care este descrisă “Tânăra companie” și în final “Puternicul stejar”, așa cum a numit autorul compania în faza sa finală.
 
Date despre carte: 
Tiltu: DE LA O IDEE BUNĂ LA O AFACERE DE SUCCES (Face parte din colecția 1001 Afaceri de Succes”)
Autor: Mike Southon, Chris West (co-autor)   
Editura: Irecson
Anul apariției: 2005 


Date despre autori: 
Mike Southon este un antreprenor britanic și un autor. Mike Southon a învățat la Papplewick School din Ascot şi la Wellington College din Crowthorne (în 1967, la întâlnit pe Chris West, care avea să devină co-autor). El a participat, ulterior, la Colegiul Imperial din Londra pentru a studiat inginerie mecanică, dar s-a lăsat păgubaș după un an. El a lucrat la “Tate & Lyle”, companie de cercetare în literatureă pentru un timp, apoi a continuat la Universitatea din Bradford pentru a studia inginerie chimică şi economie. 
Southon a dezvoltat o serie de companii, cea mai de succes fiind “The Instruction Set”, o companie de instruire Unix care a fost cumpărată în 1989 de către Hoskyns (acum fiind denumită Cap Gemini Ernst & Young). El a fost implicat în mai multe firme în timpul anilor 1990, inclusiv Riversoft şi Micromuse.  
Mai recent, el a scris cărţi care vizează antreprenorii cu Chris West, dintre care prima a fost “Entrepreneur Beermat”. El realizează prezentări cu caracter antreprenorial şi de vânzare şi scrie coloane pentru Daily Telegraph, prezentând interviuri cu oameni de afaceri bine-cunoscuți, şi pentru Financial Times.  

Christopher West, născut în 1969, este un autor catolic, cunoscut foarte bine pentru munca sa din seria “Pope John Paul II”. Christopher a primit o diplomă de Arte în Antropologie în 1992, de la Universitatea din Maryland. În 1996 a fost certificat ca instructor de pregătire a căsătoriei la Arhiepiscopia din Washington DC.  În 1997, el a obţinut un masterat de Studii Teologice de la “Pontifical John Paul II Institute for Studies on Marriage and Family at The Catholic University of America”, şi a devenit un catihet certificat de către Arhiepiscopia de la “Catechetical School Denver”.

Aici găsiți recenzia complectă în format word!!!