sâmbătă, 28 decembrie 2013

Cele mai bune filme ale anului 2013

Avand in vedere ca este sfarsit de an, am sa fac o lista cu un Top 10 cele mai bune filme ale anului 2013 vizionate de mine. 



Nu ma declar un cinefil inrait, insa pot sa va recomand sa vizionati filmele enumerate de mine in continuare.

Am sa incep de la coada la cap, cu numarul 10 si anume cu filmul HomeFront (2013), un film  de actiune foarte bun, in regia lui Gary Flede si actorul Jason Statham in rolul principal. Statham, un fost agent antidrog, se retrage impreuna cu fetita lui intr-un orasel aparent linistit. Orasul se dovedeste a fi condus dupa bunul plac al unor traficanti de droguri, iar actorul principal cauta sa isi faca dreptate dupa ce fiica acestuia este pusa in pericol.

Pe locul 9, in opinia mea am plasat filmul Now You See Me (2013), o pelicula reusita a lui Louis Leterrier, distribuind rolurile principale urmatorilor: Woody HarrelsonMichael CaineJesse EisenbergIsla FisherDave Franco. Filmul spune povestea uneia dintre cee mai faimoase echipe de izulionisti din intreaga lume, care jefuiesc principali oameni de afaceri, iar banii furati de la acestia, echipa ii imparte publicului.

Locul 8, l-am lasat pentru Despicable Me 2 (2013), o continuare a primei animatiii in regia lui Pierre Coffin si Chris Renaud. In rolurile principae, gasim vocile actorilor Steve CarellKristen Wiig si Benjamin Bratt. La fel ca si in prima parte, superticalosul Gru, impreuna cu fetitele lui simpatice si haoticii Minioni, ne incanta ochii si ne starnesc amuzamentul.

Filmul World War Z (2013), l-am pozitionat pe locul 7 in topul preferintelor mele din acest an. Regizat de Marc Forster, si cu Brad Pitt in rolul principal, filmul scoate in evidenta neputinta guvernelor si a armatelor lumii, dupa ce un virusul letal este transmis usor in intreaga lume printr-o simpla muscatura. Eroul principal Lane, jucat de Brad Pitt, este fortat sa se intoarca in lumea periculoasa si sa caute sursa epidemiei si mijloace prin care sa o poata eradica.

Pe locul 6, am notat filmul Riddick (2013), un film cu Vin Diesel in rolul principal, si regizat de David Twohy. Riddick, interpretat de Vin Diesel, este tradat de semenii sai si lasat sa moara pe o planeta pustie, insa lupta sa de supravietuire inpotriva extraterestrilor il face mai puternic, astfel atunci cand vanatorii de recompense sunt pe urmele lui, acesta il foloseste in planului lui de razbunare pentru a se intoarce pe planeta sa, Furya.

Filmului The Wolverine (2013) i-am acordat pozitia a 5-a. Filmul in regia lui James Mangold, il arata pe cel mai iubit personaj din seria X-Men, interpretat de nimeni altul decat Hugh Jackman. Ajuns in Japonia, eroul traieste o serie de experiente noi care ii vor schimba viata, astfel el este vulnerabil pentru prima data in viata lui, impins sa traiasca la limita fortelor lui fizice cat si psihice, va trebui sa infrunte imbatabilul otel al sabiilor de samurai.

Tot din seria supereroilor, filmul Thor: The Dark World (2013), l-am pozitionat pe locul 4, fiind un film bine facut de catre Alan Taylor, adunandu-i in rolurile principale pe: Chris HemsworthNatalie PortmanAnthony HopkinsTom HiddlestonIdris Elba. Thor este fortat sa sacrfice totul pentru a salva omenirea si pentru a reveni langa frumoasa Jane Foster.

Ultimul loc pe podium, si anume locul 3, il acord filmului The Hunger Games: Catching Fire (2013), o continuare a primei parti, tot in regia lui Francis Lawrence si in rolurile principale cu Liam HemsworthJennifer LawrenceJosh HutchersonElizabeth BanksWoody Harrelson. Dupa ce in prima parte, Katniss si Peeta au castigat impreuna Jocurile sangeroase ale Foamei, acestia spera sa traiasca linistiti in Districtul lor.

Pe locul 2 am plasat filmul Iron Man 3 (2013), in regia lui Shane Black, si Robert Downey Jr.Guy PearceGwyneth PaltrowJon FavreauDon CheadleBen Kingsley in rolurile principale. Atunci cand universul sau este distrus de catre rivalul sau, Mandarinul, Tony Stark, omul din spatele costumului de otel, este pus in postura de a-si folosi inteligenta si inventivitatea, fara a beneficia de tehnologia si resursele financiare care erau o obisnuinta pentru el.


Ultimul, dar in acelasi timp primul, filmul Fast & Furious 6 (2013) l-am pozitionat pe locul 1, in topul preferintelor mele. In aceasta parte din seria bine-cunoscuta Fast & Furious, Dwayne JohnsonVin Diesel si raposatul Paul Walker, simt nevoia sa se intoarca acasa, sa traiasca linistiti alaturi de familiile lor, isi strang echipa si hotarasc sa llupte impotriva unei grupari conduse de un geniu diabolic, a carui mana dreapta este nimeni alta decat iubita lui Dom, Letty, pe care acum toata lumea o credea moarta.