marți, 7 ianuarie 2014

Cum sa rootezi un Samsung Galaxy S4 i9505

Satul de atatea reclame la orice aplicatie instalata de pe Google Play, am hotarat sa imi rootez telefonul meu, un S4 i9505 cu android 4.3.
Astfel in continuare o sa va arat pas cu pas ce aveti de facut pentru a va roota telefonul si ulterior acestui rootat veti avea acces la instalarea mai multor aplicatii decat pana in prezent.

ATENTIE!!! 
*Inainte de urma pasii de mai jos, tin sa va anunt ca puteti sa pierdeti garantia aparatului, daca acesta se afla in perioada de garantie!
**Daca incercati aceasta metoda pe un alt model de telefon, s-ar putea sa va alegeti cu un aparat stricat, (brick/hard-brick)

Astfel, pentru inceput am sa va rog sa verificati telefonul vostru asfel incat sa aveti:
- S4 varianta i9505 si 
- sa aibe instalat android 4.2.2 sau mai nou.
Verificati acest lucru prin accesarea sectiunii de Settings->More->About device.
Daca telefonu corespunde din acest punct de vedere, am sa va rog sa downladati de aici toate cele trei fisiere din urmatorea arhiva: "CF-Auto-Root-jflte-jfltexx-gti9505.zip" si sa le puneti intr-un folder.
Dupa download va trebui sa aveti un folder care sa contina urmatoarele fisier:
- "CF-Auto-Root-jflte-jfltexx-gti9505.tar.md5"
- "Odin3.ini"
- "Odin3-v1.85.exe"
Daca aveti aceste fisiere, va rog sa treceti la pasii de mai jos:
1. Opriti telefonul
2. Porniti telefonul in modul "Download Mode" tinand apasat simultan butoanele Power+Home+Volume Down, pana va apare ecranul de mai jos: 


3. Apasati Butonul de Voulume Up pentru a continua
4. Porniti Aplicatia "Odin3-v1.85.exe"
5. Conectati telefonul la calculator prin USB
6. In aplicatia Odin, in sectiunea PDA selectati sursa fisierului "CF-Auto-Root-jflte-jfltexx-gti9505.tar.md5"
7. Dupa selectare apasati butonul Start, iar in decurs de 30 secunde, primul patrat alb din stanga-sus, ar trebui sa se faca verde si sa scrie OK sau PASSED.
8. Lasati telefonul sa se reseteze si GATA, device-ul este rootat, astfel puteti instala apicatii care pana acum nu erau accesibile pentru telefonul vostru.
9. Dupa pornirea telefonului, in lista de aplicatii instalate ar trebui sa gasiti si aplicatia "SuperSU". Daca aceasta aplicatie nu apare, inseamna ca nu ati facut toti pasii si trebuie reluat intrgul proces.

***Tineti minte, nimeni nu e raspunzator inafara de propria voastra persoana daca device-ul vostru nu mai porneste sau sufera alte probleme pe parcurs!